Saronictours
saronictravel
Book Now!

“To  μυαλό  και  το  σώμα  μας  χρειάζονται  λίγο  χρόνο  για  να ανασυγκροτηθεί και να ξαναβρεί την ισορροπία του.”

1η μέρα: Αθήνα – Τρίπολη – Καρύταινα – Βάστα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 8:00, περνώντας από Κορινθία, φτάνουμε στην γη των Αρκάδων και συγκεκριμένα στην ιστορική – παραδοσιακή Καρύταινα, της οποίας ο οικισμός σκαρφαλωμένος σε λόφο με ύψόμετρο 580 μ, μας καλωσορίζει με την μεσαιωνική του σχεδόν όψη, με τα πέτρινα σπίτια, διώροφα και τριώροφα, πολλά από αυτά να είναι των περασμένων αιώνων, και με τα πέτρινα καλντερίμια, ενώ στην κορυφή του οχυρωματικού κάστρου κυματίζει η ελληνική σημαία, που σημαίνει την έντονη παρουσία του στην ιστορία μας. Αγαπημένος τόπος για τον Καζαντζάκη, που τον ονόμαζε «το Τολέδο του Μωριά». Εδώ θα έχουμε χρόνο για μια μικρή εξερεύνηση, για φωτογραφίες , ή για έναν καφέ.  Συνεχίζουμε την εκδρομή μας, προς την Βάστα.  Μπροστά στα μάτια μας το  εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, τα λόγια της προσευχής της οποίας, αντανακλούν σε ένα «θαύμα της φύσης», με, δεκαεπτά μεγάλα δέντρα, να βρίσκονται πάνω στη στέγη, ενώ κάτω από τα θεμέλια του, αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά.  Μετά θα έχουμε χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια εγκατάσταση στο εξαιρετικό ξενοδοχείο μας, το ABELIONA RETREAT 4*, που βρίσκεται χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου, πέτρινο, το οποίο σου δίνει την αίσθηση της αγαστής συνύπαρξης – αρμονίας  με τη φύση.  Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

Το  Abeliona Retreat  είναι  το  ιδανικό  περιβάλλον  για  yoga, διαλογισμό και άλλες τέτοιου είδους δραστηριότητες. Απλώστε το στρώμα σας κάτω από το κιόσκι, μέσα στο Yurt ή επιλέξτε έναν από τους διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους. Χτισμένο στην πλαγιά ενός βουνού, με θέα στο οροπέδιο της Αρκαδίας, μια περιοχή που από την αρχαιότητα θεωρείται χώρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, αλλά και πνευματικότητας.  Ένας ευλογημένος τόπος, όπου ο άνθρωπος και η φύση βρίσκονται σε αρμονία.

 

2η μέρα : Επικούρειος Απόλλωνας – Ανδρίτσαινα

Μετά το πρόγευμά μας, με ντόπια προϊόντα, ξεκινάμε για την επίσκεψή μας στις Βάσσες της Φυγαλείας, όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας (5ος αιώνας π.Χ.), τον Ναό

 του Επικούρειου Απόλλωνα.  Επιβλητικός, συναρπαστικά ωραίος, ένας ναός που η θέση του και τα σχέδια οικοδόμησής του, έχουν υποδειχθεί από ιερείς και αρχιτέκτονες (Ικτίνος) και ο Παυσανίας μας λέει ότι είναι ανυπέρβλητος σε κάλλος και αρμονία.  Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς το παραδοσιακό χωριό της Ανδρίτσαινα, με τα αρχοντικά και τη σκεπασμένη  με πλατάνια πλατεία της και την παλαιότερη (1724) κρήνη της Πελοποννήσου την «Τρανή Βρύση» και την εκπληκτική βιβλιοθήκη της.  Κατόπιν θα έχουμε στάση για φαγητό (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση ή για κάποια από τις υπηρεσίες που έχουν εκεί. (Συνεννόηση με την reception).  Το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα:  Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Ψάρι

Πλούσιο πρωϊνό και η μέρα μας αφιερώνεται στις επισκέψεις των εξαιρετικών τόπων, όπως είναι αυτές της Στεμνίτσας, με το κτίσιμο της πέτρας σε όλο του το μεγαλείο.  Θα δούμε το Ηρώο των Αγωνιστών του 1821, εξωτερικά το αρχοντικό, όπου φιλοξενείται το Λαογραφικό τους Μουσείο.  Θα ακούσουμε για την Σχολή της Αργυροχρυσοχοΐας.  Συνεχίζουμε για την ξακουστή Δημητσάνα και το ζωντανό μουσείο της «Υδροκίνησης» (έξοδα ατομικά).  Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου του Ε΄, καθώς και πολλά κειμήλια στη Βιβλιοθήκη, όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α.  Θα συνεχίσουμε για το χωριό Ψάρι, όπου βρίσκεται το πρότυπο κέντρο γεύσεων «Αρκαδιανή» και χρόνος για το μεσημεριανό μας (έξοδα ατομικά).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Λαγκάδια – Αρχαία Ολυμπία – Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για την Ολυμπία. Θα περάσουμε από το εκπληκτικής ομορφιάς χωρίο Λαγκάδια, αμφιθεατρικά χτισμένο με αρχιτεκτονικές αναφορές στα κτήρια του άλλων χρόνων όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την εκκλησία του χωριού με το μπρούτζινο τρούλο και στάση για μικρή περιήγηση και καφέ. Συνεχίζουμε για τον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα πανάρχαια ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Ξενάγηση στον κόσμο «του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού», για να γνωρίζουμε τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου και άλλα. Αργότερα θα δούμε το μνημείο του βαρώνου Πιερ Ντε Κουμπερτεν και σε τοπικό εστιατόριο (έξοδα ατομικά) θα έχουμε το γεύμα μας και αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και γεμάτοι εξαιρετικές εικόνες και εμπειρίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ABELIONA RETREAT 4*. • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο  (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.
Μετάβαση στο περιεχόμενο