Saronictours
saronictravel
Book Now!

 

3 ημέρες στο Πόρτο Χέλι, στην Ύδρα και στις Σπέτσες!

1η ημέρα: Επίδαυρος – Πόρτο Χέλι 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για τον προορισμό μας . Στάση για καφέ στον Ισθμό και στην συνέχεια επίσκεψη στο Ασκληπιείο και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας όπου θα έχουμε ξενάγηση . Το Ασκληπιείο ήταν από τα μεγάλα πανελλήνια ιερά της αρχαιότητας. Ανήκε στην Επίδαυρο, μια μικρή πόλη- κράτος των κλασικών χρόνων που βρισκόταν στην κοντινή, δυτική ακτή του Σαρωνικού, στη θέση του σημερινού οικισμού της Παλαιάς Επιδαύρου. Τα οικοδομήματα του Ασκληπιείου, ναοί, αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο, λουτρά κλπ. – απλώνονταν σε μια στενή, ορεινή κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, που αφήνουν μόνο μία διέξοδο προς την θάλασσα. Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο για το Πόρτο Χέλι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και προαιρετική διασκέδαση στην περιοχή. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σπέτσες – Ύδρα 
Μετά το πρωινό στις αναχώρηση για το λιμανάκι της Κόστα, επιβίβαση στο πλοίο και μετά από ολιγόλεπτο ταξίδι ξεκινάμε την περιήγηση μας σ΄ ένα από τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού τις Σπέτσες, το αρχοντικό νησί με την μεγάλη ναυτική παράδοση, την πολυσήμαντη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα. Το νησί των αρωμάτων, χρωστά το σημερινό του όνομα στους Ενετούς οι οποίοι το ονόμασαν Isola di Spezzie, που σημαίνει μυροβόλο νησί, λόγω των πολλών αρωματικών φυτών του. Η δοξασμένη πατρίδα της Μπουμπουλίνας οι Σπέτσες, έχουν να επιδείξουν μια λαμπρή ιστορική διαδρομή. Η προσφορά του νησιού στην Ελληνική επανάσταση, υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική. Προαιρετικά επισκεφθείτε το σπίτι της Μπουμπουλίνας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε το επιβλητικό αρχοντικό στο οποίο έζησε. Δείτε την όμορφα διαμορφωμένη αυλή, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού σώζεται τμήμα της επίπλωσης της καπετάνισσας και πολλά κειμήλια του αγώνα. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Ύδρα. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο, την Μητρόπολη στην οποία υπάρχει εκκλησιαστικό μουσείο, το μουσείο του Κουντουριώτη. Υπάρχει επίσης κτίριο Καλών Τεχνών, σχολή Εμποροπλοιάρχων (είναι από τις πρώτες που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα), το αρχοντικό του Μιαούλη, του Τομπάζη και του Κουντουριώτη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Πόρτο Χέλι , ξεκούραση και βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου . Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Ναύπλιο – Μυκήνες – Αθήνα 
Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, ένα τόπο ξεχωριστό, γεμάτο φυσικές ομορφιές και πολιτισμό, που αιώνες τώρα συνεχίζει να ανθίζει και να γοητεύει. Το σημείο αναφοράς της πόλης το Μπούρτζι, συνεχίζει να κρατά ζωντανούς τους θρύλους, πολυφωτισμένη παρουσία του Αργολικού Κόλπου, χτισμένο πάνω στο μικρό νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Έπειτα αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, όπου θα θαυμάσουμε το ανακτορικό συγκρότημα, το παλάτι του Αγαμέμνονα, τα κυκλώπεια τείχη της Ακρόπολης, την Πύλη των Λεόντων και το Θησαυρό του Ατρέα. Μεσημεριανό φαγητό στις Μυκήνες και αναχώρηση για Αθήνα με αξέχαστες αναμνήσεις. Αργά το απόγευμα άφιξη στο χώρο του σχολείου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο