5 ημέρες στα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα!
1η ημέρα : Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Τρίκαλα
Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη μαγευτική λίμνη Πλαστήρα. Θα επισκεφθούμε το Φράγμα και τον Υδροηλεκτρικό σταθμό της Λίμνης Πλαστήρα. Το μεσημέρι στάση για φαγητό στην πλαζ του Λαμπερού. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας στα Τρίκαλα aeton Melathron και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο εντός του ξενοδοχείου . Προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα : Τρίκαλα – Ελάτη – Περτούλι
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα ορεινά και γραφικά χωριά, το Περτούλι και την Ελάτη. Εκεί θα θαυμάσουμε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Πυκνά δάση, πολλά νερά και πέτρινα παραδοσιακά σπίτια είναι στοιχεία που συνθέτουν το τοπίο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Αργά το μεσημέρι κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μια μικρή στάση λίγο έξω από το χωριό Πύλη να θαυμάσουμε το μονότοξο γεφύρι της Πόρτας το οποίο έκτισε το 15ο αιώνα ο Αγ. Βησσαρίων. Το απόγευμά μας ελεύθερο. Το βράδυ φαγητό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα : Τρίκαλα – Μετέωρα – Μετσοβο – Ιωάννινα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Μετέωρα, τα εντυπωσιακά αυτά δημιουργήματα της φύσης. Θα επισκεφθούμε δυο από τις σημαντικότερες Μονές του 14ου αιώνα που είναι κυριολεκτικά κρεμασμένα πάνω στους βράχους, την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου και την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ. μετά αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο . Το Μέτσοβο είναι ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας καθώς και ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ηπείρου. Σπίτια με σκαλιστές πέτρες και ξύλινη επένδυση , γραφικά καλντερίμια , βρύσες μοναδικού σχεδιασμού με γάργαρα τρεχούμενα νερά και αναστηλωμένοι νερόμυλοι. Εκεί θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στην περιοχή και να γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ιωάννινα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας vyzantio hotel. Το βράδυ φαγητό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα : Νησάκι – Μονοδένδρι
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Νησάκι . Μετάβαση με το καραβάκι στο γραφικό νησάκι, έξοδα ατομικά, όπου θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών και το μουσείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το γραφικό παραδοσιακό χωριό Μονοδένδρι. Επίσκεψη στην Μονή Αγ. Παρασκευής πού είναι κτισμένη σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από την πλατεία του οικισμού και δεσπόζει στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, σε ένα τοπίο συγκλονιστικού κάλλους. Όπως συνάγεται από επιγραφή που σώζεται στο υπέρθυρο του κυρίως ναού, ο ναός ανεγέρθη και ιστορήθηκε το 1412-13, από τον άρχοντα Μιχαήλ Βόδα. Επίσης θα δούμε την Χαράδρα Βίκου, ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη με αναφορά και στο βιβλίο Γκίνες, ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. Το πλάτος της χαράδρας στη βάση (κοίτη) κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μ. και το μήκος είναι περίπου 12 χλμ. Ελεύθερος χρόνος και παραμονή για γεύμα στο Μονοδένδρι όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα : Μουσείο Βρέλλη – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα, με σκηνές και πρόσωπα από την ιστορία της Ηπείρου. Θα δούμε το κρυφό σχολειό, τους δασκάλους του γένους, την σφαγή του Αλή Πασά, την κυρά Φροσύνη κ.α. Για τη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Σχολείο .