Saronictours
saronictravel
Book Now!

 

3 ημέρες στην Πάτρα!

1η ημέρα: Αθήνα – Καλάβρυτα – Ρίο 
Συγκέντρωση στις 08.30 το πρωί στο χώρο του Σχολείου και αναχώρηση για Καλάβρυτα. Πρώτος μας σταθμός το σπήλαιο των λιμνών, το οποίο είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς του, έχει κάτι αποκλειστικά δικό του: τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες (εκτείνονται σε τρεις ορόφους), που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο!  Επόμενος σταθμός μας τα ιστορικά Καλάβρυτα. Γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης των Καλαβρύτων τον Τόπο της Θυσίας, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943, εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι άνδρες από 14 ετών και πάνω, και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Πριν αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε μονή της Αγίας Λαύρας, όπου, στις 13 Μαρτίου 1821, ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός (1771-1826), μορφωμένος και γλωσσομαθής ιεράρχης, μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ευλόγησε το λάβαρο του Αγώνα, κηρύσσοντας κατ’ ουσίαν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (η 25η Μαρτίου θεωρείται η επίσημη επέτειος της κήρυξης του Αγώνα, καθώς την ημέρα αυτήν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε στην πλατεία των Πατρών τη σημαία της Επανάστασης και ευλόγησε τους επαναστάτες). Αναχώρηση για το ξενοδοχείο στο Ρίο, τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Βραδινή ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μεσολόγγι 
Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για μια επίσκεψη στην Ιστορική πόλη του Μεσολογγίου, αλλά και πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το Μεσολόγγι, η «Ιερά Πόλις» έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από την πύλη της Εξόδου, και το ένδοξο Οχύρωμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων ανακατασκευασμένο από τον Όθωνα. Αμέσως μετά την Πύλη θα κατευθυνθούμε στον κήπο των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη και του Λόρδου Βύρωνα αποτελούν ορισμένα μόνο από τα τεκμήρια του ρόλου που διαδραμάτισε η πόλη στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Παλαμά, που στεγάζεται στο σπίτι του ποιητή και στις αίθουσές του υπάρχουν έντυπο και φωτογραφικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα, σκεύη κ.λ.π. από τη ζωή και το έργο του και στο Σπίτι των Τρικούπηδων που λειτουργεί επίσης ως μουσείο, με ενθυμήματα του Χαρίλαου Τρικούπη, έγγραφα και πορτραίτα της οικογένειας. Γεύμα. Θα ακολουθήσει βόλτα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη Μεσόγειο και ως σπουδαίος υγροβιότοπος προστατεύεται από τις συνθήκες Ραμσάρ και Νατούρα 2000. Θα κατευθυνθούμε στην περιοχή της Τουρλίδας, μέσα από μια στενή λωρίδα γης, για να φτάσουμε στο σημείο που βρίσκονται τα γραφικά σπιτάκια των ψαράδων, που είναι χτισμένα κυριολεκτικά πάνω στα νερά της λίμνης και ξεσηκώνουν τις αισθήσεις με τα χρώματα και τα σχήματά τους. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Ρίο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και το βράδυ ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πάτρα-Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για μια τελευταία βόλτα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Επίσκεψη στο Κτήριο Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, το οποίο στεγάζει το Εκθεσιακό Κέντρο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Αθηνάς, το μεγάλο Ρωμαϊκό δάπεδο και μία πληθώρα από κεραμικά της Κλασσικής και Ελληνιστικής περιόδου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάτρας, που είναι κτισμένο στον λόφο του Παναχαϊκού σε απόσταση 800 μ. περίπου από την ακτή. Μπορούμε από το κάστρο να απολαύσουμε την θέα της πόλης από ψηλά αλλά και το λιμάνι. Συνεχίζουμε τον δρόμο της επιστροφής, διασχιζοντας τα βόρεια παράλια της Πελοποννήσου. Στάση για γεύμα στο Αίγιο. Αργά το απόγευμα, περίπου στις 8.30, άφιξη στο χώρο του σχολείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο