Saronictours
saronictravel
Book Now!

 

5 ημέρες στη Μεσσηνία και τη Λακωνία!

1η ημέρα: Αθήνα – Μυστράς – Καλαμάτα
Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου. Επιβίβαση στo πούλμαν και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για Μυστρά όπου θα περιηγηθούμε στο πανέμορφο κάστρο του. Στάση για μεσημεριανό γεύμα. Μετά το γεύμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας την Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αρχαία Μεσσήνη – Καλαμάτα (περιήγηση πόλης) 
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η Αρχαία Μεσσήνη ήταν η πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κράτους με το όνομα να το έχει πάρει από την πρώτη μυθική βασίλισσα Μεσσήνη. Οι αρχαιολογικές έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν φέρει στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά αρχιτεκτονικά ευρήματα, όπως το συγκρότημα του Ασκληπιείου, το Ωδείο και το Βουλευτήριο. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των οικοδομημάτων (οχυρά, ιερά, δημόσια οικοδομήματα, κατοικίες και ταφικά μνημεία), με το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες αρχαίες πόλεις, να μην έχει καλυφθεί από πιο νέους οικισμούς και παράλληλα να βρίσκετε σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Καλαμάτα. Θα δούμε το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Ελεύθερος χρόνος στην παραλία ή την πλατεία της Καλαμάτας για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος
Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την πρώτη μας στάση στην Κορώνη και θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό κάστρο της Κορώνης της πλέον γραφικής πόλης της Μεσσηνίας , το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Συνέχεια της εκδρομής μας για τη Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς. Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα . θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναβαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Στην συνέχεια μεσημεριανό φαγητό( προαιρετικά ) . Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα, ξεκούραση και δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μεσσηνιακή Μάνη (Στούπα – Καρδαμύλη) 
Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για μια πανοραμική διαδρομή γεμάτη μνήμες και μεσαιωνικούς πύργους στη Μεσσηνιακή Μάνη. Πρώτη μας στάση στην Καρδαμύλη ένα πανέμορφο , γραφικό , παραθαλάσσιο και ιστορικό χωριό της μεσσηνιακής Μάνης που βρίσκεται 35 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης της Καλαμάτας. Περιήγηση στη Καρδαμύλη και συνεχίζουμε για το επόμενο παραθαλάσσιο γραφικό χωριό την Στούπα που αποτελεί ίσως το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό του δήμου στον οποίο ανήκει αλλά ταυτόχρονα και του Νομού Μεσσηνίας. Στην περιοχή έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς, απ’ όπου ο πρώτος εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”. Στην περιοχή βρίσκονται οι δύο πασίγνωστες παραλίες του νομού ’’παραλία Στούπας ’’ και ‘’παραλία Καλογριάς’’ . Στάση για μεσημεριανό φαγητό. Και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας ξεκούραση και δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση . Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ολυμπία – Αρχαιολογικός χώρος -Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, νωρίς το πρωί, αναχώρηση για την αρχαία Ολυμπία, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ξενάγηση λεπτομερής. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο