Saronictours
saronictravel
Book Now!

 

 

3 ημέρες στη Λευκάδα!

1η ημέρα : Ναύπακτος – Λευκάδα
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα περάσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο με συνεχές κατάστρωμα 2.250 μέτρων, έργο τεράστιαs σημασίαs που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2004 και οραματίστηκε ο Χαρίλαοs Τρικούπηs στα τέλη του 19ου αιώνα. Φθάνοντας στο Αντίρριο θα επισκεφθούμε το Μουσείο τηs γέφυρας, όπου θα παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση του χρονικού τηs κατασκευής τηs. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη γραφική Ναύπακτο με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας για να πιούμε τον καφέ μας. Από εκεί η θέα προς την πόλη, το λιμανάκι και τον Πατραϊκό είναι εκπληκτική. Εδώ θα δούμε και τα σπίτια των ηρώων του ’21 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό εθνικό οδικό άξονα, θα κάνουμε στάση για φαγητό και ξεκούραση στην Αμφιλοχία. Αργά το μεσημέρι συνεχίζουμε την πορεία μαs μέσω Βόνιτσας και θα καταλήξουμε στη Λευκάδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Νικιάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Λευκάδα – Γύρος νησιού (Νυδρί – Βασιλική – Αγ. Νικήτας)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση της Λευκάδας. Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού, θα περάσουμε από τα παραθαλάσσια τουριστικά χωριά & θα δούμε το Νυδρί. Πρόκειται για έναν σύγχρονο οικισμό στον κόλπο του Βλυχού με πολύ όμορφη παραλία για βόλτες. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην Βασιλική, στα νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό που έχει εξελιχθεί σε θαυμάσιο θέρετρο με πολύ ωραίες ταβέρνες. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Λευκάδος περνώντας από το γραφικό χωριό του Αγ. Πέτρου και από το Κάθισμα, το όποιο βρίσκεται μόλις 14 km ανατολικά της. Η παραλία στο Κάθισμα είναι μεγάλη σε έκταση, τα νερά είναι γαλαζοπράσινα & η άμμος λευκή. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τον Αγ. Νικήτα, ένα χωριό που είναι δίπλα στην παραλία & το περικυκλώνουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εντυπωσιακή & μεγαλόπρεπη εκκλησία της Αγίας Μαύρας με τη λιτή και επιβλητική εξωτερική όψη. Στο εσωτερικό της όμως δεσπόζει ένα εξαιρετικά φιλοτεχνημένο ξυλόγλυπτο τέμπλο καλυμμένο με φύλλα από χρυσό. Οι εικόνες, οι τοιχογραφίες και το σύνολο του εσωτερικού διάκοσμου της εκκλησίας είναι ιδιαίτερα αξιόλογα. Στο εσωτερικό της Αγίας Μαύρας φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της, στολισμένη από αμέτρητα αφιερώματα-στολίδια πιστών. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Αγίας Μαύρας βρέθηκε από ένα βοσκό κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Ο βοσκός τη μετέφερε κάθε πρωί στο χωριό του αλλά κάθε βράδυ η εικόνα επέστρεφε στον αρχικό της τόπο. Σε εκείνη την τοποθεσία κτίστηκε αργότερα και η εκκλησία που τη φιλοξενεί. Η εκκλησία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου. Το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη της Λευκάδας όπου θα γευματίσουμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα στενά γραφικά σοκάκια της. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια κρουαζιέρα ( προαιρετική ) στα Πριγκηπόννησα, ένα σύμπλεγμα από πολλά καταπράσινα νησάκια, σκορπισμένα ανάμεσα στη Λευκάδα και στις Ακαρνανικές ακτές. Το Μαδούρι με το νεοκλασικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το Σκορπίδι & το Μεγανήσι, στο οποίο θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή στο Νυδρί νωρίς το μεσημέρι και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στο σχολείο.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο