Saronictours
saronictravel
Book Now!

 

7 ημέρες στην Κρήτη!

1η ημέρα: Αθήνα – Πειραιάς – Ηράκλειο 
Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά απ’ όπου θα επιβιβασθούμε στο καράβι. Αναχώρηση με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ηράκλειο – Αρχαιολογικό μουσείο – Κνωσός – Χανιά
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο. Με την άφιξη μας θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ευρώπη. Στο Μουσείο έχουν συγκεντρωθεί αρχαιολογικά ευρήματα απ’όλη την Κρήτη, καλύπτοντας την ιστορία του νησιού για περισσότερο από 5.500 χρόνια. Κυρίαρχη θέση ανάμεσα σε αυτά κατέχουν οι θησαυροί του μινωικού πολιτισμού, τους οποίους εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη την ιστορική του συνέχεια. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι μάλιστα η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ” εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τον τάφο του Ν. Καζαντζάκη που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ηρακλείου, πάνω στα ενετικά τείχη στον προμαχώνα Μαρτινένγκο, με θέα όλη την πόλη του Ηρακλείου. Ο τάφος βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο έπειτα από επιθυμία του ίδιου, καθώς η Εκκλησία τον είχε αφορίσει μετά τη συγγραφή του τελευταίου έργου του, που θεωρήθηκε αντιχριστιανικό. Ο τάφος είναι απλός, με μεγάλο ξύλινο σταυρό και μια επιγραφή που ο ίδιος είχε ζητήσει να γράψουν: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής, τα Μινωϊκά Ανάκτορα της Κνωσού. Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. Τα ανάκτορα είναι χτισμένα στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού. Αναχώρηση για τα Χανιά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βραδινό φαγητό και προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Χανιά – Γύρος πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια καλύτερη γνωριμία με την γραφική πόλη των Χανίων. Θα επισκεφθούμε την παλιά Βενετσιάνικη εκκλησία , τη Βενετσιάνικη εκκλησία Λότζια, το τζαμί των Γενίτσαρων, τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου. Το μεσημέρι χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο παλιό λιμάνι και τα γραφικά σοκάκια των Χανιών. Προαιρετικό φαγητό στο Βενετσιάνικο λιμάνι σήμα κατατεθέν της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Βραδινό φαγητό και προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αρκάδι – Μουσείο Ελεύθερνας – Ρέθυμνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την μονή Αρκαδίου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε Το Μουσείο του Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας που είναι το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη. Στεγάζει ευρήματα ανασκαφών τριάντα χρόνων από την αρχαία πόλη της Ελεύθερνας. Μέσω αυτού του μουσείου επαληθεύεται ο ομηρικός κόσμος στην Κρήτη. Η έκθεση πλαισιώνεται από πρωτότυπες και σύγχρονες οπτικοακουστικές εφαρμογές. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο και την παλιά πόλη που αποτελεί ζωντανό μουσείο μνημείων των τελευταίων αιώνων. Παρά τις καταστροφές που υπέστη στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά ενετικά και τούρκικα μνημεία διατηρήθηκαν καθώς η πόλη δεν έχει πληγεί από σεισμούς. Ένας περίπατος στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου μοιάζει για τον επισκέπτη σαν ένα ταξίδι σε μία άλλη εποχή. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στο Ρέθυμνο για καφέ και φαγητό. Βραδινό φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Φαράγγι Σαμαριάς
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το ξακουστό φαράγγι της Σαμαριάς. Στη διαδρομή συναντάμε τα Πορτοκαλοχώρια και το χωριό Λάκκοι. Άφιξη στο οροπέδιο του Ομαλού, όπου βρίσκεται η είσοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ακρωτήρι – Τάφοι Βενιζέλων – Σούδα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την παλιά πόλη των Χανίων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα , αγορές και φαγητό . Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ακρωτήρι όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Μεταφορά στο λιμάνι της Σούδας απ’ όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο. Αναχωρούμε για Πειραιά .

7η ημέρα: Άφιξη Αθήνα
Άφιξη  στο λιμάνι του Πειραιά και μεταφορά στο χώρο του σχολείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο