Saronictours
saronictravel
Book Now!

“Η σαγηνευτική Ελαφόνησος, των τυρκουάζ κρυστάλλινων νερών και των απέραντων χρυσαφένιων παραλίων, είναι έτοιμη να γοητεύσει τον κάθε επισκέπτη της.”

1η ημέρα: Αθήνα – Ναύπλιο – Μονεμβασιά – Νεάπολη

Συγκέντρωση  το  πρωί  και  αναχώρηση  για  την  εκδρομή  μας.  Πρώτη  στάση  θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο. Η πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί μακρόν η καρδιά του Ελληνισμού. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης για να θαυμάσουμε το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα παρατηρήσουμε τα σημάδια που άφησαν στον τοίχο τα βόλια που στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 έριξαν νεκρό τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, την Πλατεία Συντάγματος την μεγαλύτερη και χαρακτηριστικότερη πλατεία της πόλης, την πρώτη Βουλή της Ελλάδας όπου έγινε και η δίκη του Κολοκοτρώνη, την Πλατεία Φιλελλήνων με το αφιερωμένο μνημείο στους Γάλλους Φιλέλληνες που έπεσαν κατά την Ελληνική επανάσταση και το ρολόι της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του  βράχου  της  καστροπολιτείας.  Αξέχαστες  οι  εντυπώσεις  από  την  περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό πορεία προς τον τελικό προορισμό μας στο νοτιότερο άκρο της Λακωνίας τη Νεάπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο να περιηγηθούμε την πόλη σε ατομικό πρόγραμμα μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικό. 

 

 

2η ημέρα: Νεάπολη – Σπήλαιο Καστανιάς – Ελαφόνησος

Μετά το πλούσιο πρόγευμα, ακολουθώντας μια καταπράσινη ορεινή διαδρομή θα καταλήξουμε στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου κοντά στο ακρωτήριο του Μαλέα. Εδώ θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Καστανιάς ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας. Πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, τα οποία χρειάστηκαν τρία εκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστούν, το κατατάσσουν δεύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο  έλξης  για  τους  επισκέπτες.  Ανάμεσά  τους  ξεχωρίζει  η  φημισμένη  παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας και γευματίσουμε προαιρετικά σε κάποια από τις γραφικές ψαροταβέρνες της Χώρας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο.

3η ημέρα: Νεάπολη – Κύθηρα (προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με το καράβι για τα πανέμορφα Κύθηρα. Φτάνοντας στο νησί θα κατευθυνθούμε προς τη χώρα, πρωτεύουσα των Κυθήρων όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το ενετικό κάστρο κτίσμα του 1503. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πανέμορφη πλατεία της Χώρας και στη συνέχεια θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στο πολυσύχναστο Καψάλι. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στον γραφικό Αβλέμονα και ύστερα, αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Νεάπολη. Το βράδυ μας ελεύθερο.

 

4η ημέρα: Νεάπολη – Γύθειο – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το γραφικό Γύθειο. Με άρωμα παραδοσιακό, αλλά και σύγχρονη χροιά, το Γύθειο αποτελεί τη μεγαλύτερη και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μάνης. Θα θαυμάσουμε τα παλιά, διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά αλλά και στην προκυμαία θα απολαύσουμε τον καφέ μας με φόντο τη θάλασσα. Έπειτα, αφήνοντας πίσω μας την λακωνική γη θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα έχοντας σύντομες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξ

η στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

 

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

 

 

 

 

 

*Περιλαμβάνονται: • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο LIMIRA MARE 3* SUPERIOR στην παραλία της Νεάπολης • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής • Το κόστος για την εκδρομή στην Ελαφόνησο • Αρχηγός εκδρομής • Ασφάλεια αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α **.Δεν περιλαμβάνονται: • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια και αρχαιολογικούς χώρους • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5 € το δωμάτιο ημερησίως • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό • Το κόστος για την προαιρετική εκδρομή στα Κύθηρα αξίας 35 € κατ’ άτομο • Επιβάρυνση ημιδιατροφής 45€ το άτομο στο σύνολο της διαμονής.

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο