Saronictours
saronictravel
Book Now!

Μπαλί

Γνωστό και ως το «Νησί των Θεών», το Μπαλί καταφέρνει να συμπυκνώσει στη μικρή του έκταση μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία με την περίφημη ζεστασιά και την ιδιαίτερη κουλτούρα των κατοίκων του.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ατελείωτες εικόνες από επιβλητικά βουνά, λόφους με ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, οργιώδη τροπική βλάστηση και άγρια ζωή. Γιατί ακόμα, μετά από δεκαετίες τουριστικής ανάπτυξης, το Μπαλί συνεχίζει να διατηρεί τις παραδόσεις και την έντονη ινδουιστική κουλτούρα και τέχνη, πλούσια σε παραδοσιακούς χορούς και πολύχρωμες τελετές. Και όλα αυτά πάντα σε αρμονία με τα πολυτελή παραθαλάσσια θέρετρα και τη συναρπαστική νυχτερινή ζωή….

Ουμπούντ

Αν ψάχνετε για την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, τότε Ουμπούντ είναι το μέρος που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε κατά τη διαμονή σας στο Μπαλί. Στο παρελθόν, το Ουμπούντ ήταν απλά ένα μικρό χωριό, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε μια ακμάζουσα κοσμοπολίτικη κοινότητα. Είναι το ιδανικό μέρος για να γνωρίσετε τις θρησκευτικές παραδόσεις και την κουλτούρα του Μπαλί, ακολουθώντας τα βήματα της πολύχρωμης καθημερινότητας των ντόπιων και ανακαλύπτοντας ναούς και χωριά που έχουν παραμείνει σχετικά αμετάβλητη στο πέρασμα των χρόνων.

Τοποθεσία

Μερικοί τη χαρακτηρίζουν ως την τελευταία «μεγάλη περιπέτεια» επί Γης, και όχι άδικα… Στο μεγαλειώδες αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, που με τα 17.500 και πλέον νησιά του διατρέχει τον Ισημερινό κατά μήκος 5.000 ολόκληρων χιλιομέτρων, θα διψάσετε για εξερεύνηση, τόσο της γεωγραφίας όσο και των ανθρώπων αλλά και των πολιτισμών που συνθέτουν αυτό το φανταστικό καλειδοσκόπιο.

Στην Ινδονησία η γοητεία βρίσκεται στην απρόσκοπτη επαφή με τη φύση – που δεν διστάζει να «διαφημίζει» το μεγαλείο της σε κάθε ευκαιρία. Ως παντοδύναμη, ωστόσο, έχει «ζυμώσει» αυτό το υπέροχο μωσαϊκό εθνικοτήτων των κατοίκων της με τις δυσκολίες που του προξενεί: ζούγκλες, άγρια ζώα, τυφώνες, εδάφη άλλοτε γόνιμα και άλλοτε όχι, κυνήγι, απομόνωση κ.ά.

Σ’ έναν τέτοιο μοναδικό τόπο κυριαρχούν η απλότητα και οι βασικές ανέσεις – που υπερκαλύπτουν φυσικά τις ανάγκες του υπερκορεσμένου από σπάνιες φυσικές εικόνες, αρώματα και ήθη εξερευνητή…

Ένα ταξίδι στην Ινδονησία, λόγω πελώριας έκτασης, θα σας φέρει πιθανότατα σε κάποια από τα μεγαλύτερα κατοικημένα νησιά: Ιάβα, Σουμάτρα, Καλιμαντάν (τμήμα του Βόρνεο), Νέα Γουινέα, Κελέβη. Και όλα αυτά απολύτως διαφορετικά μεταξύ τους, σαν να πρόκειται για διαφορετικές… ηπείρους, αφού χαρακτηρίζονται από μοναδικό συνδυασμό λαών, ηθών και εθίμων, ζώων, φυτών, εδαφών, ήχων και χρωμάτων. Απίθανες τροπικές παραλίες εναλλάσσονται με τρομακτικούς ηφαιστειακούς ορεινούς σχηματισμούς, καταπράσινες βουνοπλαγιές με χαρακτηριστικές βαθμίδες και πλούσια τροπικά δάση. Και φυσικά λίγα μπορούν να ειπωθούν για τον απροσδόκητο πλούτο της θαλάσσιας ζωής, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των καταδύσεων.

Κάποιοι θα προτιμήσουν τον «ασφαλή» τροπικό παράδεισο του Μπαλί, με τους ευγενείς ανθρώπους και τα περίφημα ηλιοβασιλέματα. Οι υπόλοιποι δεν θα ζηλέψουν, γιατί θα δουν από κοντά τους «δεινοσαύρους» (δράκους) του Κόμοντο, τους Βουδιστικούς αρχιτεκτονικούς θησαυρούς του Μπορομπουντούρ, την πυκνή ζούγκλα του Καλιμαντάν ή τις φυλές ιθαγενών και τη σπάνια πανίδα της Σουμάτρα…

Μετάβαση στο περιεχόμενο