Saronictours
info@saronictours.gr
2299 069727
Τοποθεσία: Αράχωβα
Τιμή: Από 125€
Book Now!

 

1η ημέρα: 22/03, Αθήνα – Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στο σπουδαιότερο ίσως βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, την ιερά μονή του Οσίου Λουκά. Χτισμένη σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες. Ελεύθερος χρόνος για πνευματική ξεκούραση και εκ νέου αναχώρηση για το Δίστομο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο όπου θα ενημερωθούμε για τα γεγονότα κατά την κατοχή των Γερμανών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης θα ανέβουμε στο χώρο θυσίας όπου θα δούμε τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος γραμμένα σε μαρμάρινες πλάκες. Ύστερα, πορεία για την κοσμοπολίτικη Αράχοβα με ελεύθερο χρόνο για παραδοσιακό φαγητό. Άφιξη στους Δελφούς, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας και το βράδυ μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 23/03, Άμφισσα – Γύρος Λίμνης Μόρνου

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Άμφισσα, μια πόλη με πλούσια ιστορία που ξεκινάει από την εποχή των αρχαίων Ρωμαϊκών χρόνων. Εδώ, σε μια σύντομη περιήγηση θα επισκεφτούμε αξιοθέατα, έχοντας χρόνο και για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε δυτικά για να πραγματοποιήσουμε τον γύρο της λίμνης. Διασχίζοντας όμορφα και γραφικά χωριά θα χαρούμε το μεγαλείο της φύσης, αφού από τη μια μεριά θα βλέπουμε να νερά της τεχνητής λίμνης και από την άλλη το μεγαλύτερο βουνό της Ρούμελης την Γκιώνα. Παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 24/03, Δελφοί – Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – Αράχοβα

Πρωινό σε μπουφέ και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στο περίφημο μουσείο όπου θα ξεναγηθούμε από επίσημο ξεναγό. Στη συνέχεια αναχώρηση για να ανέβουμε στο δημοφιλέστερο χιονοδρομικό της χώρας μας, τον Παρνασσό. Ελεύθερος χρόνος για καφέ αλλά και για όσους θέλουν να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ. Ύστερα θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα έχοντας χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 25/03, Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Επτάλοφος (Αγόριανη) – Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα – βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων. Μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου, άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής, την Γραβιά. Χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση για την Επτάλοφο (Αγόριανη) χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μετά το γεύμα μας σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις:
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τριήμερη (2 διανυκτερεύσεις) με αναχώρηση στις 23/03 και χωρίς το πρόγραμμα της 2ης ημέρας

Περιλαμβάνονται: 

  • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Acropole Delphi 3* στους Δελφούς με πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Επίσημη ξενάγηση στους Δελφούς
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνη
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 01/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%

  Τιμές κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου 3 ημέρες 4 ημέρες
Δίκλινο 125 € 165 €
3ο άτομο ενήλικας 105 € 135 €
3ο άτομο παιδί έως 7 65 € 80 €
3ο άτομο παιδί 8 – 12 95 € 120 €
Μονόκλινο 165 € 215 €