Saronictours
info@saronictours.gr
2299 069727
Τιμή: 480,00€
Book Now!

‘Αγιοι Τόποι – Ισραήλ

14/03, 23/03, 11/04, 28/04, 16/05, 26/05

Τελ Αβίβ – Βηθλεέμ/Ιερουσαλήμ – Όρος των Ελαιών – Ιεριχώ – Γαλιλαία

1η ημέρα : Αθήνα – Τελ Αβίβ – Βηθλεέμ/Ιερουσαλήμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στην Ιερουσαλήμ. Θα ξεκινήσουμε από τον Ναό της Αναστάσεως, στον χώρο του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αγία Αποκαθήλωση και θα ανέβουμε τα σκαλιά για να βρεθούμε στον μαρτυρικό Γολγοθά, όπου θα δούμε το κομμάτι του βράχου που βρισκόταν ο σταυρός του Ιησού. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στα υπόλοιπα τμήματα του Ναού για να δούμε σημεία με ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία, όπως την πρώτη φυλακή του Ιησού, κομμάτι της στήλης που μαστιγώθηκε ο Θεάνθρωπος καθώς και το σπήλαιο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός. Θα συνεχίσουμε με την οδό του Μαρτυρίου επί της οποίας βρίσκεται το Παραιτώριο, όπου ο Ιησούς δικάστηκε, θα σταθούμε στο προαύλιο όπου βασανίστηκε και επωμίστηκε τον σταυρό και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγ. Άννης, που είναι χτισμένος στα θεμέλια του σπιτιού που γεννήθηκε η Παναγία, όπου σώζεται ακόμη η κρύπτη της γέννησής της. Πολύ κοντά στον Ναό, θα δούμε επίσης την Προβατική Κολυμβήθρα όπου ο Ιησούς θεράπευσε τον λεπρό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Βηθλεέμ/Ιερουσαλήμ – Μονή Τίμιου Σταυρού – Όρος των Ελαιών

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με ξενάγηση στο Όρος των Ελαιών, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό πανόραμα της Ιερουσαλήμ. Θα επισκεφθούμε τον κήπο της Γεσθημανής, όπου θα δούμε το σημείο της προδοσίας του Ιησού και τον Ναό των Εθνών, όπου διατηρείται ανέπαφος ο βράχος πάνω στον οποίο προσευχήθηκε ο Ιησούς. Επόμενος μας σταθμός ο Τάφος της Παναγίας όπου και θα προσκυνήσουμε. Κατόπιν θα μεταφερθούμε στον λόφο της Σιών, όπου θα επισκεφθούμε την κρύπτη που εκοιμήθη η Παναγία στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Υπερώο όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος και η Επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος. Θα δούμε επίσης το σημείο όπου πιστεύεται ότι έχει ταφεί ο βασιλιάς Δαυίδ. Επόμενη μας επίσκεψη στην Μονή του Τιμίου Σταυρού με τα πανέμορφα μωσαϊκά και τις μοναδικές αγιογραφίες. Θα μεταφερθούμε στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να περιηγηθούμε με τα πόδια στα γραφικά της λιθόστρωτα στενά και να ξεναγηθούμε στα πλέον ιστορικά σημεία της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Βηθλεέμ/Ιερουσαλήμ – Βηθλέεμ – Ιεριχώ

Πρωινό και ξεκινάμε την σημερινή μας ημέρα με την ξενάγηση στη Βηθλέεμ. Θα επισκεφθούμε τον μεγαλόπρεπο και επιβλητικό Ναό της Γέννησης, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού και την Αγία Φάτνη και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό διάκοσμο. Κατόπιν θα κατεβούμε στο σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των σφραγισθέντων από τον Ηρώδη βρεφών. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χωριό των Ποιμένων. Εκεί θα ξεναγηθούμε στον Ιερό Ναό των Ποιμένων που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγ. Σάββα καθώς και στα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας με τα υπέροχα μωσαϊκά και στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα λείψανα των ποιμένων. Θα ξεναγηθούμε στην Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό σπήλαιο των Τριών Μάγων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ναό του Προφήτου Ελισαίου, και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην Μονή του Αγ. Γερασίμου η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη της Ιεριχώ. Κατόπιν, προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, στο οποίο η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ. Το Σαραντάριο όρος είναι το σημείο όπου ο Ιησούς δέχθηκε τους πειρασμούς του Εωσφόρου και πρόκειται για ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς βουνό. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Μονή των Πειρασμών, η οποία είναι λαξευμένη στον βράχο του βουνού και να θαυμάσει την υπέροχη θέα που περιλαμβάνει την Κοιλάδα της Ιεριχώ καθώς και την Νεκρά Θάλασσα που βρίσκεται νότια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Βηθλεέμ/Ιερουσαλήμ – Γαλιλαία (Ναζαρέτ/Κάνα/Καπερναούμ/Τιβεριάδα)

Πρωινό και σήμερα θα ξεναγηθούμε στη βόρεια περιοχή του Ισραήλ. Θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγηση μας αρχίζοντας από τη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανέβουμε οδικώς στο όρος Θαβώρ, εκεί που έγινε το θαύμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως, όπου προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε την Μονή της Μεταμορφώσεως, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, στο σημείο που πιστεύεται ότι τελέστηκε το θαύμα. Μετά το όρος Θαβώρ θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την πόλη της Κανά και επισκεπτόμαστε τον Ναό του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος είναι χτισμένος επάνω στα ερείπια του σπιτιού του Σίμωνα του Κανανίτη, όπου τελέστηκε ο γάμος της Κανά. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της λίμνης Τιβεριάδος, απ’ όπου βλέπουμε το όρος των Μακαρισμών, Πρώτος μας σταθμός η Καπερναούμ όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Ο ναός είναι χτισμένος εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Ιησούς θεράπευσε τον παράλυτο Από εκεί επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια πανοραμική θέα της λίμνης Τιβεριάδος. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού για αγιασμό. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα : Βηθλεέμ/Ιερουσαλήμ – Τελ Αβιβ (Περιήγηση Πόλης) – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Τελ Αβίβ όπου ακολουθεί περιήγηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία Γιαμπίν με το Δημαρχείο, το μνημείο του Ολοκαυτώματος και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πειροχής, την Carmen. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος) και την αρχαία Ιόππη, που θεωρείτε ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο. Εκεί θα επισκευθούμε τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της θάλασσας και θα περιπλανηθούμε στις γραφικές συνοικίες του παλιού Τελ Αβίβ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημερινανό γεύμα (έξοδα ατομικά) στο τοπικό παζάρι με τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα.

 

Τιμές & Παροχές

Kόστος κατά άτομο Ξενοδοχείο Δίκλινο/Τρίκλινο Μονόκλινο Παιδί
5 ημέρες 4* στην Βηθλεέμ 480 € 580 € 430 €
5 ημέρες 3*Sup /4* στην Ιερουσαλήμ 595 € 715 € 550 €

 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Alitalia Airlines

Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* Sup /4* στην Βηθλέεμ ή στην Ιερουσαλήμ με ημιδιατροφή

Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού

Ξεναγήσεις /εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα

Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας

Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)

Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων 150 €

Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους

Το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, η μετάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ, η είσοδος στο κάστρο Μασάντα

Φιλοδωρήματα

Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα